Domácí hotdogy

Výpis receptů

Ingredience:

  • Hovězí párky: 6 ks
  • Hladká mouka: 200 g
  • Sušená bramborová kaše: 50 g
  • Rozpuštěné selské máslo: 40 g
  • Voda: 100 ml
  • Vejce: 1 ks
  • Selské mléko
  • Cuketa
  • Žlutá cibule
  • Nakládané okurky
  • Majonéza a hořčice
  • Oregáno
  • Sůl

Příprava:

Z droždí, mléka a lžičky cukru si uděláme kvásek a necháme jej na teplém místě vzejít. K sušené bramborové kaši přidáme mouku, máslo a sůl. Kvásek smícháme s rozšlehaným vejcem a vodou a přilijeme ke zbytku surovin. Vypracujeme kompaktní těsto a necháme hodinu kynout.

Mezitím osmahneme párky a necháme zkaramelizovat cibulku. Tu restujeme na másle s kapkou oleje do zlatava, osolíme, přidáme lžíci cukru (krystal nebo krupice) a smažíme do zhnědnutí.

Vykynuté těsto rozdělíme na 6 dílů a uválíme válečky, které naklademe do olejem vymazané formy. Potřeme vejcem a pečeme do zlatova asi 15 minut na 200 stupňů.

Majonézu smícháme s hořčicí, dle chuti opepříme, dosolíme a promícháme. Vychladlé pečivo nařízneme, naplníme majonézou, podle chuti dalšími ingrediencemi a vložíme ogrilovaný párek.

 

Za recept děkujeme Svátě Slezákové (zrzkavkuchyni.cz)

Proč se u nás registrovat?

Používáním těchto stránek souhlasíte s použitím cookies. více informací

Na našem e-shopu používáme cookies pro analytický nástroj Google Analytics. Více informací naleznete v článku Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů.

Zavřít