Pro zákazníky
Odpovědi na Vaše nejčastější otázky.
Domácí hotdogy
Výpis receptůIngredience:
- Hovězí párky: 6 ks
- Hladká mouka: 200 g
- Sušená bramborová kaše: 50 g
- Rozpuštěné selské máslo: 40 g
- Voda: 100 ml
- Vejce: 1 ks
- Selské mléko
- Cuketa
- Žlutá cibule
- Nakládané okurky
- Majonéza a hořčice
- Oregáno
- Sůl
Příprava:
Z droždí, mléka a lžičky cukru si uděláme kvásek a necháme jej na teplém místě vzejít. K sušené bramborové kaši přidáme mouku, máslo a sůl. Kvásek smícháme s rozšlehaným vejcem a vodou a přilijeme ke zbytku surovin. Vypracujeme kompaktní těsto a necháme hodinu kynout.
Mezitím osmahneme párky a necháme zkaramelizovat cibulku. Tu restujeme na másle s kapkou oleje do zlatava, osolíme, přidáme lžíci cukru (krystal nebo krupice) a smažíme do zhnědnutí.
Vykynuté těsto rozdělíme na 6 dílů a uválíme válečky, které naklademe do olejem vymazané formy. Potřeme vejcem a pečeme do zlatova asi 15 minut na 200 stupňů.
Majonézu smícháme s hořčicí, dle chuti opepříme, dosolíme a promícháme. Vychladlé pečivo nařízneme, naplníme majonézou, podle chuti dalšími ingrediencemi a vložíme ogrilovaný párek.
Za recept děkujeme Svátě Slezákové (zrzkavkuchyni.cz)