Pro zákazníky
Tvarohové noky s jahodovou omáčkou
Výpis receptůIngredience:
- Selský tvaroh: 500 g
- Selské mléko: 100 ml
- Krupice: 300 g
- Vejce: 4 ks
- Sůl
- Moučkový cukr
- Omáčka
- Jahody: 75 g
- Krupicový cukr: 50-100 g
- Kukuřičný škrob: 2 lžičky
Příprava:
V míse smícháme krupici, mléko, tvaroh, žloutky a sůl. Z bílků ušleháme sníh a pak ho přimícháme ke žloutkové směsi.
V hrnci necháme vařit osolenou vodu a pomocí lžíce do ní vhazujeme jednotlivé noky z připraveného těsta. Vaříme zhruba 10 min.
Na omáčku omyjeme a přepůlíme jahody, dáme do hrnce a posypeme cukrem. Celou směs na plotně přivedeme až na bod varu. Část směsi poté odebereme do hrnečku a přidáme solamyl a opět vrátíme do hrnce. Takto připravenou omáčkou poléváme noky a servírujeme.