Tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Výpis receptů

Ingredience:

  • Selský tvaroh: 500 g
  • Selské mléko: 100 ml
  • Krupice: 300 g
  • Vejce: 4 ks
  • Sůl
  • Moučkový cukr
  • Omáčka
  • Jahody: 75 g
  • Krupicový cukr: 50-100 g
  • Kukuřičný škrob: 2 lžičky

Příprava:

V míse smícháme krupici, mléko, tvaroh, žloutky a sůl. Z bílků ušleháme sníh a pak ho přimícháme ke žloutkové směsi.

V hrnci necháme vařit osolenou vodu a pomocí lžíce do ní vhazujeme jednotlivé noky z připraveného těsta. Vaříme zhruba 10 min.

Na omáčku omyjeme a přepůlíme jahody, dáme do hrnce a posypeme cukrem. Celou směs na plotně přivedeme až na bod varu. Část směsi poté odebereme do hrnečku a přidáme solamyl a opět vrátíme do hrnce. Takto připravenou omáčkou poléváme noky a servírujeme.

Proč se u nás registrovat?

Používáním těchto stránek souhlasíte s použitím cookies. více informací

Na našem e-shopu používáme cookies pro analytický nástroj Google Analytics. Více informací naleznete v článku Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů.

Zavřít