Pro zákazníky
Ovocná buchta s tvarohem
Výpis receptůIngredience:
- Hladká mouka: 330 g
- Selské mléko: 160 ml
- Selské máslo: 100 g
- Vejce: 1 ks
- Sůl: špetka
- Droždí: 1/3 kostky
- Cukr krupice: 100 g
- DROBENKA:
- Selské máslo: 100 g
- Cukr krupice: 100 g
- Hrubá mouka: 100 g
- NÁPLŇ:
- Selský tvaroh: 500 g
- Žloutek: 2 ks
- Cukr krupice: dle chuti
- Borůvky: 500 g
- Vypeckované špendlíky: 1 miska
Příprava:
Připravíme kvásek (ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a přidáme 2 lžíce cukru) a necháme ho vzejít. Máslo rozpustíme.
Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme alespoň hodinu vykynout.
Mezitím si pipravíme drobenku (všechny suroviny smícháme mezi prsty, než vznikne drobenka) a tvaroh (smícháme tvaroh se žloutky a osladíme podle chuti), dáme do lednice.
Vykynuté těsto roztáhneme pomoučněnými prsty na plech vyložený pečícím papírem a pokladame půlkami špendlíků (nebo jiného ovoce dle chuti) tak, aby se vytvořila mřížka.
Do mezer nazdobíme cukrářským pytlíkem tvarok a celé posypeme borůvkami.
Nakonec posypeme drobenkou a pečemě na 160°C 20-25 min.
Za recept děkujeme rozvozkyni z tras 105, 27, 29, a 31.