Ovocná buchta s tvarohem

Výpis receptů

Ingredience:

  • Hladká mouka: 330 g
  • Selské mléko: 160 ml
  • Selské máslo: 100 g
  • Vejce: 1 ks
  • Sůl: špetka
  • Droždí: 1/3 kostky
  • Cukr krupice: 100 g
  • DROBENKA:
  • Selské máslo: 100 g
  • Cukr krupice: 100 g
  • Hrubá mouka: 100 g
  • NÁPLŇ:
  • Selský tvaroh: 500 g
  • Žloutek: 2 ks
  • Cukr krupice: dle chuti
  • Borůvky: 500 g
  • Vypeckované špendlíky: 1 miska

Příprava:

Připravíme kvásek (ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a přidáme 2 lžíce cukru) a necháme ho vzejít. Máslo rozpustíme.
Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme alespoň hodinu vykynout.
Mezitím si pipravíme drobenku (všechny suroviny smícháme mezi prsty, než vznikne drobenka) a tvaroh (smícháme tvaroh se žloutky a osladíme podle chuti), dáme do lednice.
Vykynuté těsto roztáhneme pomoučněnými prsty na plech vyložený pečícím papírem a pokladame půlkami špendlíků (nebo jiného ovoce dle chuti) tak, aby se vytvořila mřížka.
Do mezer nazdobíme cukrářským pytlíkem tvarok a celé posypeme borůvkami.
Nakonec posypeme drobenkou a pečemě na 160°C 20-25 min.
Za recept děkujeme rozvozkyni z tras 105, 27, 29, a 31.
Proč se u nás registrovat?

Používáním těchto stránek souhlasíte s použitím cookies. více informací

Na našem e-shopu používáme cookies pro analytický nástroj Google Analytics. Více informací naleznete v článku Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů.

Zavřít